10 motive pentru a cumpăra haine vintage

Știai că anual sunt aruncate peste 10 milioane de tone de textile?  

Pentru foarte mult timp, am fost cu toții un fel de sosii ale imaginației aceluiași designer. 

Ne-am îmbrăcat la fel, ne-am coafat la fel, ne-am încălțat la fel, să fim în pas cu moda. Să fim cool! Manechini și manechine cu conformații diferite, cu personalități diferite, dar cu haine la fel.

Spre bucuria mea, generațiile actuale sunt mult mai orientate către schimbare, către individualitate și exprimarea propriei personalități, inclusiv prin modul în care se îmbracă.

Iar când mentalitățile încep să se schimbe, se întâmplă lucruri bune! 

10 motive pentru a cumpăra haine vintage

Preocupările generațiilor actuale sunt mult mai profunde, iar confruntarea cu probleme reale cum este încălzirea globală îi face pe toți să înțeleagă că au o responsabilitate personală față de tot ceea ce se întâmplă în jur. 

Cred că se naște o generație care nu are absolut nimic de pierdut, însă are foarte mult de câștigat îmbrățișând un stil de viață sustenabil. 

În materie de fashion, tinerii, și nu numai ei, sunt în căutare de ținute care să exprime autenticitate și să le valideze opiniile. Iar o ținută vintage le poate oferi, cu siguranță, aceste două sentimente. 

    Vintage is the new cool!

Asistăm la revoluția Vintage 2.0, un curent al modei care se pare că va fi prezent pentru mult timp. 

Conform unor statistici recente, piața produselor second hand este în plină creștere și se estimează că își va dubla valoarea în următorii trei ani. Oau! O creștere ce anunță de departe un boom al vânzărilor de haine preloved și vintage, în detrimentul celor de masă.

Astfel de vești mă entuziasmează și mă fac să visez la toate hainele care așteaptă încă să fie descoperite.

Tu ai idee cât de plăcut poate fi sa dai un scroll prin Marajovintage în căutarea ținutei care să atragă priviri și să te reprezinte? 

10 motive pentru a cumpăra haine vintage

 

Cămașă vintage Galileo din mătase naturală

 

 

 

 

 

Dacă nu știi încă, îți oferim noi zece motive pentru care să cumperi haine vintage:

  1. Hainele vintage te ajută să economisești. Ceea ce poate să însemne fie că poți să cumperi mai multe haine, fie că îți permiți să-ți cumperi și alte lucruri, sau chiar să economisești. 
  2. Ai ocazia să îți construiești un look complet, din piese care să se potrivească întocmai stilului tău. 
  3. Ai ocazia să găsești haine noi, cu etichetă, la 10% din prețul lor inițial. Un super motiv să începi chiar azi să te gândești la o ținută vintage.
  4. Când cumperi haine vintage, faci un bine planetei. Pentru acele haine deja au fost consumate resurse pentru a le produce. Alegând să le porți în detrimentul hainelor noi, ajuți la consumul mai puținor resurse noi. Fii și tu eco-friendly!
  5. Este super provocator să găsești noi moduri și combinații de a purta și asorta o haină vintage.
  6. Alegerea unei haine vintage îți oferă un grad sporit de unicitate. În mod cert nu va avea altcineva aceeași ținută, iar asta este din start un avantaj. De obicei, este foarte puțin probabil să găsești două piese identice în magazinele vintage. În general sunt piese unicat. 
  7. Majoritatea hainelor vintage sunt de o calitate superioară hainelor pe care le poți lua din magazine. Pe vremuri, hainele erau făcute pentru a fi purtate un timp îndelungat, trebuiau să reziste testului timpului. Și au rezistat!
  8. Nu uita că moda revine periodic. Ai șanse foarte mari să găsești în magazinele vintage piese superbe cu modele care acum sunt în mare vogă, dar care au fost la fel de în vogă și când au fost create.
  9. Hainele vintage susțin creativitatea si dau naștere unei noi culturi.
  10. În final va deveni un hobby. O căutare de comori ce-ți oferă un sentiment inegalabil. 

 Pentru mine au fost suficiente motive ca astăzi să existe Marajovintage și nu am absolut niciun regret. Sunt super încântată de fiecare piesă care ajunge în magazinul online. 

Rochie bavareza Elvira cu buzunare

Mă bucură fiecare ținută compusă cu piesele vintage pe care noi le prețuim și mă încântă să văd cum interesul pentru hainele preloved crește pe zi ce trece. 

Sper că zece motive au fost de ajuns pentru tine. Dacă nu, mai am vreo câteva ascunse în mânecă, pentru ca Marajovintage înseamnă mai mult decât haine. 

 

Marajovintage dă naștere unui stil inconfundabil – stilul Vintage cool.

Tu de ce ai cumpăra haine vintage? Cu siguranta sunt mai mult de 10 motive pentru a cumpara haine vintage 🙂

M-aș bucura să îmi lași într-un comentariu ce te motivează pe tine să cumperi haine second hand. 

_______________

𝑭𝒊𝒊 𝒄𝒖𝒓𝒂𝒋𝒐𝒔 𝒔𝒊 𝒊𝒏𝒕𝒓𝒂 𝒊𝒏 𝒄𝒐𝒏𝒕𝒂𝒄𝒕 𝒄𝒖 𝒏𝒐𝒊…𝒏𝒖 𝒕𝒆 𝒗𝒐𝒎 𝒎𝒖𝒔𝒄𝒂! Ne gasesti atat pe Instagram , cat si pe Facebook .

Si…mulțumesc mult pentru lectură!

 

 

Sursa foto

Distribuie cu dragoste

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Deschide chat
Nevoie de ajutor?
Nevoie de ajutor? Scrieti aici un mesaj!