Hainele Second Hand – comorile ascunse de pe umerașe sau cum am ajuns să iubesc hainele preloved și să le transform într-un stil de viață!

 

𝕊𝕖𝕥 𝕥𝕙𝕖 𝕥𝕣𝕖𝕟𝕕 𝕨𝕚𝕥𝕙 𝕤𝕖𝕔𝕠𝕟𝕕 𝕙𝕒𝕟𝕕

 

Dacă ar fi să mă gândesc la un slogan, un motto, care să reprezinte ce înseamnă Marajovintage.ro, cred că acesta spune tot.

Hainele preloved, hainele vintage, vin să reimprospăteze lumea modei, atât de sufocată de similarități. Seteaza un nou trend al modei sustenabile, al exprimării personalității tale unice, la fel ca haina pe care o alegi.

Avem din ce în ce mai multe colecții care seamănă prea mult între ele, designeri care parcă și-au pierdut din inspirație, haine care vin și pleacă fără să spună o poveste și ajung prea repede uitate.

Dacă mă întrebai acum ceva timp despe second hand, aveam o mulțime de răspunsuri preconcepute să îți ofer. În mare parte, toate refuzau categoric ideea de a purta ceva ce a aparținut altcuiva.

Cred că, de fapt, refuzam ideea că o haina cu un trecut și o poveste poate avea și un viitor.

Dar ce-mi lipseau atunci erau, de fapt, perspectivele.

Și în momentul în care am început să le văd clar, atunci am înțeles imaginea de ansamblu.

Second hand nu înseamnă haine aruncate. Second hand înseamnă preloved – haine care au fost iubite, care au trezit cuiva o pasiune, care au adus cuiva o bucurie.

Second hand nu înseamnă vechi. Second hand înseamnă, de multe ori, vintage. Piese emblematice pe care ai da orice sa le găsești acum, haine care au scris istorie și au transformat personalități.

Când cumperi haine preloved, nu cumperi haine uzate. Cumperi povești care trebuie duse mai departe.

Pentru mine, claritatea a venit când am înțeles cum funcționează industria fashion. Consumul uriaș de resurse pentru a produce noi și noi colecții, mâna de lucru ieftină, exploatată uneori – am înțeles că sunt realități cu care eu nu rezonez.

Și atunci am căutat alternative.

Le-am găsit în ideea de slow fashion – de modă durabilă, în care produsele pre owned și preloved nu sunt doar produse. Sunt o lume în sine!

Atât de mult m-au pasionat aceste descoperiri, încât astăzi avem Marajovintage, un loc unde cuvinte ca preloved sau second hand sau vintage sunt puse la loc de cinste, sunt vedete în magazinul virtual.

Am descoperit că poți găsi obiecte unice, piese de designer impecabile, piese de o calitate excepțională care arată uimitor de bine, care te pun în valoare așa cum puține alte haine au facut-o vreodată, chiar și piese noi cu etichetă, la prețuri pe care să ți le poți permite fără să faci vreun efort considerabil.

În plus, te poți reinventa de câte ori simți nevoia, arăți bine și porți o piesa unică pe care este puțin probabil să o aibă și colega de birou.

Și, de ce nu, devii un Captain Planet care ajută conștient la salvarea Planetei.

Acum pot spune că ador hainele preloved, hainele vintage care stau ca o comoară ascunsă pe umerașe, iar pentru magazinul online Marajovintage aleg doar lucruri pe care le-aș purta și eu.

Lucrurile sunt îndelung căutate, alese cu grijă, verificate, spălate și gata să primească noi energii și să fie iubite și purtate cu plăcere, exact așa cum merită.

În loc de bun-venit am ales să te întâmpin cu o confesiune, pentru că cel mai bun exemplu este exemplul personal. Am înțeles că pot obține atât de multă satisfacție personală cu fiecare piesă vintage pe care o iubesc instantaneu, sau că haina care mă atrage magnetic dintre alte zeci poate fi o super oportunitate să port un Dior, un Armani, sau Versace.

Nicio repriză de shopping, într-un mall, unde totul este aliniat și parcă mult prea unitar, nu mi-a adus atâta bucurie, nu a trezit atâta emoție, cum o face “vânătoarea” de piese de colecție pentru Marajovintage, caci hainele Second Hand sunt comorile ascunse de pe umerașe.

Tu ce părere ai despre hainele second hand? M-aș bucura să aflu ce gândești și ce sentimente îți trezesc aceste haine. Poți scrie într-un comentariu pe pagina de Facebook sau Instagram.

Iar dacă te-am și convins să cumperi haine second hand, atunci te aștept cu drag în magazin să îți găsești și tu ținuta care te face unică și îți exprimă personalitatea.

Distribuie cu dragoste

Articole recomandate

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Deschide chat
Nevoie de ajutor?
Nevoie de ajutor? Scrieti aici un mesaj!