Cum să petrecem un Crăciun distanțat fizic

Cum să petrecem un Crăciun distanțat fizic

Astăzi este vorba despre a avea un Crăciun luminos, fericit și vesel. Vorbim despre câteva idei grozave de petreceri de Crăciun pentru 2020.

Asta înseamnă că spiritul de sărbătoare va fi în inimele noastre, dar toți ceilalți ar putea fi departe. Mai degrabă decât să fim deranjați de lucruri care ar putea arata puțin diferit față de cum suntem obișnuiți, spun să le acceptăm. Haideți să petrecem un Crăciun fericit chiar dacă nu putem să ne apropiem fizic unii de alții. 

Astăzi, am câteva soluții pentru a avea sărbători vesele și fericite pentru tine și toți ai tăi, care vor păstra spiritul sărbătorilor chiar dacă trebuie să păstrăm distanțarea fizică. Aceste câteva idei de a petrece sărbătorile fără a avea un contact social sau unul cât mai redus, te vor ajuta să începi să-ți planifici vacanță de iarnă.  

Distanțarea fizică pare a fi pe buzele tuturor chiar acum, așa că trebuie să găsim modalități de a ne descurca și împaca cu ea. Creativitatea este cheia! Vrem cu toții să fim împreună de Crăciun. 

Este una dintre marile sărbători de „reuniune” peste tot în  lume. Anul acesta, s-ar putea să nu fie în „meniu”, așa că am început să mă gândesc la modul în care putem fi împreună în spirit, chiar dacă nu putem fi împreună și fizic. Am găsit câteva idei pe care cred că le vei îndrăgi.

PETRECERE DE ÎMPODOBIREA BRADULUI

 

Când mă gândesc la un Crăciun fericit, mă gândesc la împodobirea bradului. 

Întreaga familie poate avea un eveniment important prin chat live, în timp ce își decorează brazii. Pur și simplu alegeți o zi și o ora care să funcționeze pentru toată lumea, iar apoi puteți decora bradul și casa în același timp cu toții. Este un mod distractiv de a împărtăși una dintre cele mai frumoase părți ale sezonului. Veți putea vedea și vorbi despre decorațiunile familiei și, în general, veți avea un sentiment de legătură și apropiere.

Nu uitați să decorați așa cum făceați mereu pentru a păstra spiritul de sărbătoare. Pentru a face lucrurile mai speciale, de ce să nu facem mai mult anul acesta? Dacă de obicei decorezi doar în interior, de ce să nu încerci să decorezi și în exterior? Cu cât mai mult, cu atât mai bine.

SCHIMB VIRTUAL DE REȚETE 

 

În loc să servești prăjituri reale, de ce să nu faci schimb de rețete de prăjituri cu specific de Crăciun? O nouă tradiție distractivă!

DIMINEAȚA DE CRĂCIUN

 

Desigur, primul lucru la care ne gândim când vorbim despre Crăciun, este masa de Crăciun  și cadourile lăsate de Moș. Majoritatea familiilor se vor aduna la un moment dat în ziua de Crăciun –  pentru a împărtăși bucuria și cadourile. Ei bine, asta se poate face în continuare! Este foarte ușor.

Pur și simplu împacheteaza cadourile și trimite-le membrilor familiei tale. Pune-i să facă la fel. Apoi, în dimineața de Crăciun, toată lumea pune mâna pe telefon și folosește aplicația preferată de comunicare (Whatsapp/Facebook etc) pentru a lua micul dejun “împreună” și mai apoi pentru a deschide cadourile.  Este o modalitate excelentă de a petrece împreună virtual dimineața de Crăciun, permițând familiei să împărtășească atât micul dejun cât și cadourile într-un mod care este încă personal și plin de distracție, chiar dacă nu puteți fi fizic împreună.

AJUNUL CRĂCIUNULUI

Aceeași importanta ca micul dejun din prima zi , o are și Ajunul Crăciunului. Mulți obișnuiesc să sărbătorească și această zi. Poți face o versiune a acesteia chiar și de acasă. Roagă-i pe toți să facă o listă cu ceea ce ar aduce în mod obișnuit la petrecerea de Ajun. Apoi, toată lumea din familie poate face porții mai mici din acele feluri de mâncare. Din nou, expediază cadourile tuturor din timp. În Ajunul Crăciunului, toată lumea poate folosi o aplicație pe smartphone-ul său pentru a savura împreună mâncarea și cadourile. Toată lumea va mânca astfel același lucru și cadourilor se vor deschide fiind împreună. Este următorul lucru cel mai bun pentru a fi alaturi unii de alții. 

GĂTIȚI PRĂJITURI ÎMPREUNĂ

Toată lumea din familie își poate seta o oră și alege rețetele pe care ar dori să le gătească și apoi să organizeze o petrecere de grup pe telefoanele lor. Toată lumea poate face prăjituri diferite pentru ca ceilalți membri ai familiei să le admire. Această activitate este doar pentru distracție.

EVENIMENTE DE CRĂCIUN CU DISTANȚARE SOCIALĂ

Verifică în zona ta dacă și ce fel de evenimente specifice sunt organizate în aer liber în luna Decembrie, pentru a putea profita de ele. O idee de care noi am profitat și despre care am auzit în toată țara, sunt luminile stradale de Crăciun.

DISTRACȚIA CU CALENDARELE DE ADVENT

Fă pereche cu un prieten bun sau cu toată familia și împărtășiți-va Calendarele de Advent precum și numărătoarea inversă – prin intermediul mesajelor, clipurilor video, FaceTime sau orice fel de aplicație de mesagerie –  care duce până la ziua de Crăciun. Este atât de distractiv, promit.

ANGAJEAZĂ UN FOTOGRAF

Sărbătorile sunt despre familie, despre regăsire, despre bucurie și iertare și despre cum să fim împreună chiar dacă nu fizic. Să sărbătorim Crăciunul 2020 cu o fotografie de familie. Vezi dacă există fotografi locali dispuși să facă o fotografie de familie în studio, dar care să respecte toate regulile de igienă.

RĂSPÂNDEȘTE MAI MULTĂ BUCURIE DECÂT ORICÂND

Cum să petrecem un Crăciun distanțat fizicCeea ce are lumea nevoie acum…de iubire. Fii bucuria acestui an, fiind mai amabil ca niciodată … și oferind cadouri mai multe ca niciodată. Nu trebuie să cheltuiesti mulți bani, fii creativă. Am scris în articolul anterior despre câteva idei de cadouri hand-made create de artiști români din care te poți inspira. Gesturile mici și sincere vor cântări mai mult. 

Deși nu putem fi împreună fizic, cu siguranță putem face – din a rămâne conectati-  o prioritate în acest sezon de sărbători. Cu aceste idei, te poți bucura totuși de distracția Crăciunului în familie, deși nu puteți fi împreună așa cum ați prefera. De la nici un contact la un contact redus, aceste idei sunt modalitatea perfectă de a începe să planifici un sezon de vacanță distractiv. Amintește-ți, spiritul Crăciunului este în inima noastră și le putem conecta la orice distanță. Mai ales cu smartphone-uri! 

**********

Și în loc de încheiere, sperand ca ti-au placut aceste idei despre cum să petrecem un Crăciun distanțat fizic  si dacă tot am vorbit despre ședința foto și despre faptul că putem sărbători Crăciunul 2020 cu o fotografie de familie, am pentru tine un cadou. Prietena mea Katty de la Indie Photostudio îți oferă un voucher cadou de Craciun de 100 lei reducere pentru ședințele foto de sarbatori. Poți folosi tu acest voucher sau să-l oferi cadou prietenei tale. 

Ceea ce trebuie să faci pentru a intra în posesia lui este să-mi lasi un comentariu mai jos în rubrica de comentarii sau pe pagina de Facebook / Instagram Marajovintage în care să-mi spui cum îți vei petrece tu aceste sărbători. Ai timp până duminica 13 decembrie ora 20.00 să imi impartasesti planurile tale. Câștigătoarea va fi aleasă pe baza celui mai original răspuns și va primi pe mail voucher-ul Indie Photostudio.

           Sărbători fericite!

Distribuie cu dragoste

Articole recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Deschide chat
Nevoie de ajutor?
Nevoie de ajutor? Scrieti aici un mesaj!