Perioada sărbătorilor de iarnă este destinată filmelor cu tematica Crăciunului, care ne introduc și mai mult în atmosfera specifică pe care o așteptăm cu toții.

Am făcut o lista cu peste 20 dintre cele mai frumoase filme de Crăciun. Știu că probabil ai văzut deja câteva dintre cele mai frumoase și amuzante filme de Crăciun care se regăsesc pe lista pe care am pregătit-o, însă trebuie să recunoaștem că le-am putea revedea fără să ne plictisim. Îți vine să crezi cât de aproape este cea mai frumoasă perioada a anului?

Consultă lista de mai jos și spune-mi dacă am uitat ceva.

Ah și dacă te întrebi de ce postez această lista devreme, se datorează faptului că teoretic sunt mai mult de 20 de filme în lista, așa că vei avea nevoie de tot timpul liber pentru a le viziona pe toate până pe 25 Decembrie. Asta dacă vrei să accepți provocarea.

Vrei să vezi și câteva idei de cadouri de Crăciun? Atunci aruncă un ochi la articolul  ,,10 idei de cadouri de Crăciun”  unde ți-am pregătit câteva idei de cadouri unice pentru Crăciun, care vor aduce bucurie si in 2021.

1. The Grinch (2018)

Versiunea mea preferată a lui Grinch este cea mai recentă creație produsă de Illumination. Evident, poți adăuga pe lista ta varianta cu Jim Carrey din 2000 sau originalul “How the Grinch stole Christmas” din 1966.

2. Rise of the Guardians

“Rise of the Guardians” este un film american de animație iar personajele principale sunt celebre în lumea copilăriei: North (Moș Crăciun), Bunnymund (Iepurașul de Pașți), Tooth (Zâna Măseluță) și chiar Jack Frost. Un film de văzut alături de micii spectatori. Dacă ai copii cu imaginație bogată, acest film este perfect pentru ei.

3. Klaus 

Unul dintre filmele mele preferate de Crăciun, “Klaus” a fost lansat în 2019. Este o animație reușită și cu o poveste frumoasă, de văzut alături de copilași. Dacă nu ai văzut această bijuterie de film, te rog să-ți faci timp și să-l adaugi pe lista ta anul acesta. Vei avea nevoie de Netflix.Cele mai frumoase filme de Crăciun

4. Polar Express (2004)

Este de asemenea o animație reușită de iarnă, un film perfect pentru un Crăciun în familie. Privește acest film cu o cană de ciocolată caldă în mâna. Dacă l-ai văzut deja, știi de ce.Cele mai frumoase filme de Crăciun

5. Last Christmas (O nouă poveste de Crăciun)

Este o comedie romantică lansată în 2019, inspirată de melodia lui George Michael. Nu este un film prietenos cu copiii mai mici. Urmărește-l cu o cutie de șervețele pe aproape. Este un lacrimogen în cel mai bun mod.

6. The Holiday (Vacanța)

Sunt multe filme care îți lasă un zâmbet pe buze, iar “The Holiday” este unul dintre ele. Este vorba despre două femei plictisite de viața lor, se cunosc pe internet și decid să facă schimb de case pentru Sărbători. Sunt foarte multe nume mari în film, iar partitura muzicală este foarte frumoasă.

7. Four Christmases ( De Crăciun nu stăm acasă!)

Este un film plăcut, iar de Sărbători, alături de familie, este un mod plăcut de a petrece timpul. Este o descriere hilară despre cum este să ai mai multe Crăciunuri în doar cateve zile. Dacă îți sună cunoscut această dilemă, vei adora acest film.

8. A Christmas Story ( Poveste de Crăciun) (1983)

Este un film bun de văzut în pragul sărbătorilor de iarnă, este un film amuzant și plăcut atât pentru cei mici cât și pentru adulți.

9. Noelle (2019)

Acest film a fost lansat în 2019 și mi s-a părut destul de drăguț. Dacă vă plac Anna Kendrick și Bill Hader, trebuie să-i vedeți. Noelle are o întrebare: ,,Poate exista un Moș Crăciun de sex feminin?’’…hmm, da!

10. Home Alone (1 & 2 ) (Singur acasă)

Practic sunt patru filme în serie, dar sunt doar două cu Kevin, cel amuzant. Cred că cu toții putem fi de acord că primele două părți sunt cele mai bune din serie. Evident, ,,Singur acasă 1’’ este un clasic, dar și partea a doua a filmului are meritele sale. Nu poți avea o listă de filme de Crăciun fără ,,Singur acasă’’. La filmul acesta nu te vei plictisi nici la a ,,n-spea’’ vizionare!Cele mai frumoase filme de Crăciun

11. It’s a wonderful life (1946) (O viață minunată)

It’s a wonderful life este un alt film clasic pe care toată lumea ar trebui să-l vadă. Indiferent de vârsta pe care o ai. Este un film extraordinar, care îți creează o viziune aparte despre viață, pe care cel mai probabil nu o aveai înainte să vezi filmul. Dacă vrei un film în adevăratul spirit al Crăciunului, atunci acesta este cel potrivit.

12. The Santa Clause (1994) (Cine este Moș Crăciun?)

Cred că umorul și magia lui Moș Crăciun sunt cele care atrag la acest film. Este prima parte dintr- o serie de trei filme de Crăciun care cu siguranță merită văzute.Cele mai frumoase filme de Crăciun

13. Planes, Trains & Automobiles (Avioane, trenuri și automobile)

Dacă ești un fan al comediei clasice, atunci acesta este filmul potrivit pentru tine. Poți da greș cu Steve Martin și John Candy? Nu! Este filmul clasic în care toată lumea încearcă să ajungă acasă de Crăciun.

14. I’ll be home for Christmas (1998) (De Crăciun mă întorc la tine)

Vorbind despre filmele cu cei care încearcă să ajungă acasă de Crăciun, aceste este perfect. Este despre adevărata semnificație a Sărbătorilor.

15. Office Christmas party (Super party la birou)

  Nu sunt genul care râde în hohote când privește o comedie, dar acum chiar m-am distrat. Este un film frumos.

16. Elf (Elful) (2003)

Un film haios care se potrivește perfect în perioada Sărbătorilor de iarnă și unul dintre cele mai haioase filme pe care le-am văzut cu Will Ferrell.

17. The Muppet Christmas Carol (Muppet-colindă de Crăciun) (1992)

Cine nu-i iubește pe Muppets? Filmul este o ecranizare după binecunoscuta poveste a lui Charles Dickens – ,,A Christmas Carol’’.

18. Christmas with the Kranks (2004)(Crăciunul cu familia Krank)

Mereu mi-au plăcut tradițiile de Crăciun ale americanilor și acest film le descrie foarte frumos cu momente în care te distrezi și intri în atmosfera zilelor de sărbătoare. Numai bun să-l vezi iarna cu o ciocolată fierbinte în mână.

19. The Christmas chronicles (2018) (Cronicile Crăciunului)

În 2018 (și continuarea în 2020) cei de la Netflix au lansat ,,Cronicile Crăciunului’’ despre un Moș funny, care știe să conducă un Dodge Challenger, este supărat pe „silueta” care i se desenează în reclame și care nu zice ho- ho -ho. În schimb știe să cânte rock, își aduce aminte ce și-a dorit fiecare dintre cei pe care-i întâlnește și cunoaște la perfecțiune străzile tuturor orașelor. Un film de familie fantezist, un deliciu pentru copii în preajma Sărbătorilor de iarnă.

20. The Nightmare Before Christmas (1993)(Coșmar înainte de Crăciun)

Pentru mine, acest film este mai mult în spiritul de Halloween, dar are cuvântul ,,Crăciun” în titlu, așa că…’’The Nightmare Before Christmas’’ merită vizionat, măcar pentru a ne minuna despre cum au realizat animația la acea vreme.

 

Nu pot încheia fără a menționa o lansare nouă anunțată de Netflix pentru data de 24 noiembrie – ‘’A boy called Christmas’’(Un băiat numit Crăciun), unul dintre cele mai așteptate filme de Crăciun din acest sezon. După cartea cu același nume, scrisă de Matt Haig. O poveste despre dragoste, tenacitate, răbdare și familie. Despre cum întâmplări potrivnice pot fi transformate în șanse. Eu abia aștept lansarea de pe 24!

Sper că aceste idei te vor ajuta să începi să îți planifici propria tradiție de vizionat filme de Crăciun împreună cu familia și prietenii.

Îți mulțumesc că ai citit recomandările mele cu cele mai frumoase filme de Crăciun. Spune-mi în comentarii dacă am uitat ceva care merită să facă parte din această listă. Ca intotdeauna, daca ai intrebari, nu ezita sa-mi trimiti un e-mail sau un mesaj pe pagina de Instagram / Facebook.

Monica, cu drag!

Distribuie cu dragoste

Articole recomandate

1 comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Deschide chat
Nevoie de ajutor?
Nevoie de ajutor? Scrieti aici un mesaj!